Contact

TOP SECRET - Het aantal bezoekers op de website van je concurrent

We krijgen vaak de vraag van klanten of we hen kunnen vertellen hoeveel website bezoekers hun concurrenten krijgen. Wil jij het ook weten? Lees dan deze blog.

Wat is het aantal bezoekers op de website van je concurrent?

Het exacte aantal zullen we nooit te weten komen tenzij jouw concurrent je inzicht wil geven de verzamelde data.

Waarom dan toch deze blog? Omdat wij een methode hebben waarmee we toch een inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers van jouw concurrenten. Sterker nog, we kunnen zelfs inzichtelijk maken hoe de verhouding ligt tussen organische en betaalde bezoekers!

Organische bezoekers als basis voor de benadering

Thank god voor über SEO god en guru Neil Patel. Zijn (gratis) tool geeft je inzichten in de organische bezoekers die jouw concurrenten weten te trekken en geeft ook een inschatting van het volume website bezoekers dat de website van je concurrent weet aan te trekken via SEO.

Google Analytics Benchmarks

Aan de hand van de organische bezoekersaantallen van je concurrent kunnen we nu met behulp van de percentages in de benchmark voor jouw branche (deze kan je instellen in Google Analytics), berekenen hoeveel bezoekers deze concurrent ongeveer zal hebben en via welk acquisitiekanaal.

LET OP: We rekenen hier aan de hand van branche gemiddelden en data-gerelateerde inschattingen. De uitkomst geeft je dus een idee van het antwoord op je vraag, geen absolute waarheid!

Haal de focus terug naar jezelf!

Kan jij dagenlang kijken naar je favoriete sporters en artiesten en weet jij precies waarom zij zo goed zijn? Misschien was jij zelf wel die sporter of artiest geweest als je meer had geoefend en minder had gekeken..

Het is nog niet te laat! Het onderzoeken en analyseren van je competitie is slim. Je moet namelijk de markt kennen en begrijpen om goede zaken te kunnen doen. Zorg er alleen wel voor dat je niet vergeet dat jouw succes nooit gedefinieerd zal worden door wat een concurrent doet. Kom in actie! Zorg dat je zichtbaar bent en gehoord wordt. Dat is jouw weg naar succes!

Meer weten? Kom in contact!

We helpen je graag met het uitvoeren van concurrentie analyses, strategisch advies of het bedenken van een nieuwe online campagne waarmee jij jouw competitie kan crushen! Neem dus snel contact op voor een volledig vrijblijvende kennismaking waarin we je graag al enkele tips mee geven!

Stel een vraag via WhatsApp!

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Scan de code en stel via WhatsApp jouw vraag aan Conversie Company.

Start een WhatsApp chat

Part of Part of Modus-Digital