ConversieCompany
Ontvang een voorstel 076 532 78 42

Producten taggen in Instagram kan nu ook in Nederland

Yes! Na enkele maanden vol ongeduld wachten is het eindelijk zo ver. Het testgebied voor Instagram Shopping is uitgebreid en daardoor kunnen e-commerce bedrijven in Nederland vanaf nu beginnen met het taggen van producten in posts op Instagram.

Met ruim 2.500.000 Nederlandse gebruikers is Instagram voor veel e-commerce bedrijven al jaren een verdienstelijk kanaal voor zowel marketing als branding. Instagram Shopping gaat dit nu echter nóg beter maken!

Door de nieuwe functionaliteit wordt het mogelijk om producten uit jouw catalogus te koppelen aan de foto's die je deelt op jouw tijdlijn. Instagram gebruikers kunnen vervolgens op het product klikken en worden direct naar de juiste productpagina in jouw webshop geleid.

Instagram Shopping is een gratis functionaliteit en geen onderdeel van jouw advertentie account. Hierdoor kan je gemakkelijk tags toevoegen in de Instagram applicatie op je telefoon en zijn jouw tags direct zichtbaar voor het gehele organische bereik van jouw posts.

Hoe kan ik beginnen?

  1. Zorg voor een goedgekeurd account om gebruik te kunnen maken van Instagram Shopping. Hiervoor is onder andere een Instagram Business account nodig met een gekoppelde Facebook catalogus, daarnaast de producten die je verkoopt natuurlijk wel voldoen aan de richtlijnen die Instagram en Facebook hier aan stellen.
  2. Zorg dat je de laatste versie van de Instagram app hebt geïnstalleerd. Wanneer je een goedgekeurd account hebt voor Instagram Shopping zul je een optie "Winkelen" in je profielinstellingen. Kies binnen deze optie voor "Tag producten".
  3. Selecteer de juiste productcatalogus en klik op "Doorgaan".
"Zie je nog geen "Winkelen" in je opties terug komen? Dan is jouw account waarschijnlijk nog niet goed gekeurd. Indien je accounts en catalogus gekoppeld zijn, hou dan enkele dagen een oogje in het zeil. Goedkeuring kan namelijk even duren."

Oké, alles set-to-go? Let's tag!

Producten taggen is de eenvoudigste stap van allemaal en werkt exact hetzelfde als het taggen van personen:

  1. Bereid jouw nieuwe post voor of kies een foto op jouw tijdlijn die je wilt bewerken.
  2. Tik in de afbeelding op het product dat je wilt taggen.
  3. Typ de naam van het product, Instagram doorzoekt nu automatisch jouw catalogus.
  4. Het juiste product gevonden? Klik op het product en vervolgens op "Klaar" en "Delen" of tag een nieuw product.

Per afbeelding kan je op deze manier 5 producten taggen. Heb jij een post met meerdere afbeeldingen? Dan kan je zelfs 20 producttags toevoegen.

In 3 stappen naar meer e-commerce succes op Instagram:

Stap 1. Analyse

Neem eens ruim de tijd voor een goede analyse en kom tot nieuwe inzichten over het gebruik van Instagram door jouw doelgroep.

Zo kan je gebruik maken van de statistiekendashboards van Google Analytics en Instagram om te achterhalen wanneer het bereik van jouw foto's het grootst is, welke posts tot de meeste websitebezoeken leiden en welke producten en pagina's op jouw website populair zijn onder Instagrammers.

Een andere manier om letterlijk de behoefte van de markt "in beeld" te krijgen is door een analyse te doen op de posts van andere aanbieders in jouw markt. Welke content levert hen de meeste interacties op en op welke manier kan jij daar op in spelen?

Stap 2.

Kwaliteit over kwantiteit! Wat is nu een goede foto? Welke hashtags moet ik gebruiken? En wanneer wordt het jouw fans te veel?

Dat is in iedere branche en markt anders, vandaar ook dat analyse jouw eerste stap op weg naar meer succes kan betekenen. Ken de wensen van jouw doelgroep en geef hen wat ze willen zien. Zorg voor een beleving en vertel jouw merkverhaal in beeld!

Wil je helemaal knallen met je content? Zorg dan ook voor engagerende omschrijvingen, hashtags en tag eventueel personen en producten uit jouw winkel. Na jouw 9e foto met producttags zul je worden beloond met een nieuw "Winkel" tabblad op jouw profiel waar al jouw posts worden verzameld met minimaal één gekoppeld product.

Stap 3.

Zorg dat jouw aantal volgers groeit! De beste manier om aan loyale volgers te komen is door engagerende content te delen. Posts met veel interacties krijgen een groter organisch bereik in Instagram, hier kun je dus gemakkelijk mee scoren!