ConversieCompany
Ontvang een voorstel 076 532 78 42

Tikkie

Wat is tikkie?

Tikkie is een betaalapp van ABN AMBRO die op een makkelijke en snelle manier ervoor zorgt dat jij geld over kan maken. Ook als je bij een andere bank zit.

Hierboven lees je dat tikkie een makkelijk manier van betalen is maar hoe werkt het? Zoals men zegt makkelijk.

  • Aller eerst download je de app, hierbij worden enkele gegevens gevraagd zoals je naam en bankrekeningnummer.
  • Vanaf dan kan je beginnen, klik op het plusje om een betaal verzoek te doen.
  • Voer het bedrag in en geef aan waarvoor jij het geld terug vraagt.
  • Deel via WhatsApp. Nu klik je enkel de persoon aan waaraan je het betaal verzoek wil sturen en ben je verder klaar.
  • Deze persoon krijgt per WhatsApp een berichtje met daarin het betaal verzoek.
  • Klik je het aan dan hoef je enkel je code in te geven en wordt de tikkie betaald. Let wel op zijn jullie beide geen lid van ABN AMBRO dan kan het zijn dat het geld niet gelijk op de rekening wordt gestort.
  • Dat klinkt niet alleen gemakkelijk dat is het ook! Maar voor jouw als ondernemer ook zeker een kans om op in te spelen.

Geschikt voor een bedrijven website?

Ja, absoluut. Als je kijk naar de klanten reis die de potentiele klant maakt is het betalen wel vaak hetgeen waar het meest naar tegenop wordt gekeken. Logisch dit duurt vaak erg lang. Je wilt dat de klant niet nog op dit punt afhaakt, maak daarom gebruik van tikkie.

Laat mensen de keuze maken voor het overmaken van het geld en biedt daarbij tikkie aan. Je zult zien dat veel mensen hiervoor zullen kiezen. Het betaald makkelijk en snel. Daarnaast hoeft de klant ook geen verdere gegevens in te vullen wat normaal zoveel tijd kost.

Wat voor soort betaalverzoeken heb je?

Tikkie verstuurd de betaalverzoeken via WhatsApp. Eerst kon je enkel een betaalverzoek indienen door het bedrag in te geven met de reden. Dan kreeg de ontvanger hiervan een berichtje. Nu is er inmiddels ook een andere manier bedacht namelijk de QR code. Bij stap 4 kun je kiezen voor de optie "maak een QR code”. Vervolgens kan deze worden verstuurd en gescand met de betaalapp.

Is Tikkie veilig?

Na het installeren moet je jouw bankrekeningnummer invoeren. Zorg dat je dit goed doet! ABN AMBRO gaat dit niet voor jou controleren, eigen verantwoordelijkheid. De link die mee word verstuurd tijden de Tikkie is "https” dit betekend dat deze versleuteld is. De app zelf is dus veilig, maar wanneer jouw telefoon in de verkeerde handen terecht komt staat tikkie los van de acties die dan worden uitgevoerd.