Contact

Pintrest

Pinterest is een online netwerksite dat word gebruikt als digitaal prikbord. Op het digitaal prikbord kunnen foto's worden geplaatst en gedeeld. Op deze manier hopen mensen elkaar onderling te inspireren.

Hoe werkt Pinterest?

Het is een simpel! Op Pinterest maak je eerst een account aan, na het aanmaken van jouw account kun je kiezen uit verschillende categorieën. Dit is om een beeld te schetsen waarna jij opzoek bent. Nu je hebt gekozen kun je borden aanmaken. De borden worden vaak gebruikt voor inspiratie op te doen. Je hebt nu de borden aangemaakt, op het start scherm zie je van allerlei afbeeldingen uit verschillende categorieën. Met de zoekoptie kun je naar iets specifieks opzoek, wanneer je een leuke afbeelding hebt gevonden kun je deze toevoegen aan je bord.

Hoe bekend is Pinterest?

Er is niet precies bekend hoeveel gebruikers Pinterest heeft maar duidelijk is wel dat dit er meer dan 150miljoen zijn. Pinterest bestaat nog niet heel lang maar blijft de laatste jaren groeien wat betekend dat er ieder jaar meer gebruikers gebruikt hiervan maken. Enkel in Nederland heeft Pinterest 2miljoen gebruikers.

Voor wie is Pinterest?

Het is gemaakt voor zowel individu's als bedrijven. Als bedrijf kun je op deze manier sfeerbeelden delen met je volgers. Hierdoor krijgen zij een duidelijk beeld van wat jouw bedrijf te bieden heeft. Deze foto's kunnen vervolgens worden opgeslagen en toegevoegd worden aan borden. Speel hier als bedrijf op in. De hoofdgebruikers van Pinterest zijn de vrouwen met 80%.

Opties die Pinterest biedt:

 • Pins, hierin zie de afbeeldingen die jij hebt bekeken en toegevoegd
 • Borden, dit zijn de zelf gemaakte borden met pins.
 • Onderwerpen, hier vind je de onderwerpen waar jouw afbeeldingen bijbehoren.
 • Volgen, hier vind je de volgers terug die jou volgen.
 • Berichten, hiermee kun je mensen benaderen.
 • Meldingen, in dit overzicht vind je de activiteiten rond je profiel terug.
 • Hierboven heb je een klein overzicht waarin staat wat de opties zijn die Pinterest biedt.

Wat kun je ermee als ondernemer?

Laten we ermee beginnen dat Pinterest voornamelijk geschikt is voor de ondernemer met visueel beeld. Het kanaal is voornamelijk gemaakt voor het "showen” van visuele beelden. Je kunt op deze manier een mooi sfeer beeld laten zien aan jouw volger. De afbeeldingen kunnen worden gepind via de website tenzij je op het bedrijfsaccount zelf borden aanmaakt.

Tips die zorgen voor meer volgers:

 • Plaats op jouw website een volg knop naar Pinterest, op deze manier kunnen mensen je laten weten actief te zijn op Pinterest.
 • Communiceer met andere pinners, grote kans dat zij jou terug gaan volgen.
 • Duidelijke proefiel omschrijving, door een duidelijke omschrijving te geven weten mensen snel wie jij bent en wat jij doet.
 • Maak gebruik van Keywords, op deze manier word je sneller gevonden.
 • Belangrijk is: Wees actief! Vaak vinden mensen je interessant wanneer je actief bent en verschillende pint of maakt.

Stel een vraag via WhatsApp!

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Scan de code en stel via WhatsApp jouw vraag aan Conversie Company.

Start een WhatsApp chat

Part of Part of Modus-Digital