Helpt linkbuilding bij het hoger opkomen in zoekmachineresultaten?

Helpt linkbuilding bij het hoger opkomen in zoekmachineresultaten?

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Wanneer je een eigen website hebt, wil je natuurlijk door zoveel mogelijk personen gevonden worden. Om dit te bereiken, zal je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google moeten verschijnen.

Wat houd linkbuilding in?

Het genereren van backlinks noemt met linkbuilding. De bedoeling is zoveel mogelijk relevante linkjes te verzamelen voor op jouw website. Deze linkszorgen ervoor dat jij hoger opkomt in de zoekmachine resultaten.

Wat is belangrijk bij linkbuilding?

Bij link building is één ding heel belangrijk namelijk, de relevantie van de link. Het is leuk om veel verschillende links toe te voegen. Dit betekend enkel niet dat dit goed is voor je website. Voor je een link toevoegt moet je kijken naar hoe relevant deze is voor jouw website. Deze regel geld voor de externe links.

Interne links zijn ook belangrijk. Deze zorgen voor een duidelijke structuur en geven informatie aan Google. Zo kan de zoekmachine bepalen welke pagina's van jouw website belangrijk zijn voor jou.

Voor de interne links geldt dat deze overzichtelijk zijn, een duidelijke navigatie. Voor de klant is dit van belang om op deze manier snel bij het gewenste resultaat te komen. Maak jij een nieuwe link? Zorg dan dat je verwijst naar een functionerende pagina. Anders zal dit zeker niet bijdragen aan een betere vindbaarheid.

Hoe kom je aan links voor op jouw website?

Hierboven heb je gelezen dat de links voornamelijk relevant moeten zijn voor je website. Maar hoe kom je dan aan deze links? Hieronder zie je een paar methodes waar vaak mee wordt gewerkt.

  • Het plaatsen van waardevolle content, hierdoor plaatsen mensen vaak een link naar jouw website.
  • Het uitwisselen van links (linkruil)
  • Artikelen en persberichten verspreiden.
  • Het schrijven van een product aanbeveling.
  • Het uploaden van promotiefilms, dit wordt voornamelijk gedaan op videowebsites.

Het is dus vooral belangrijk dat je actief bent. Wees actief op jouw eigenwebsite door het posten van artikels en persberichten maar ook op andere websites. Laat jezelf horen en zien. Op deze manier willen is de kans groter dat mensen linken naar jouw website.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor jouw website?

Linkbuilding zorgt voor vertrouwen. Het lukt je niet zomaar aan om aan goede links te komen. Het is van belang dat Google het idee krijgt dat er onderling een goed vertrouwen is. Wanneer zij dit idee hebben gaat de SEO van jouw website omhoog. Dit betekend dat je hoger opkomt in de zoekresultaten. Wanneer mensen googlen naar jou/ producten of diensten die jij aanbied ben jij makkelijk vindbaar en is de kans groot dat de bezoeker een kijkje op jouw website komt nemen.

Even kort

Alles even kort samengevat, het hoger opkomen van jou website hangt dus grotendeels af van linkbuilding. Goede relevante links intern en extern gaan ervoor zorgen dat jij hoger opkomt in de SEO zoekresultaten. Merk je dat je dit nog lastig vind maar wil je hier graag gebruik van maken? Wij helpen je graag een handje.